Annoying long pause before CVT engages (2013)

  #1  
Old 02-16-2019, 10:56 AM
Enthusiast
Thread Starter
Join Date: Feb 2019
Posts: 3
Default Annoying long pause before CVT engages (2013)

I bought our 2013 new. From day 1 the CVT ALWAYS delays several seconds before engaging into DRIVE from PARK. I need to ensure that the engine isn't revved up - otherwise the shift into DRIVE would be too abrupt. I took it to the dealer (Martin Honda, Newark, DE) and he told me that's normal. He even let me drive another 2013 to show me it displayed the same quirk. Any comments?
 
  #2  
Old 03-18-2019, 06:23 PM
Active Enthusiast
Join Date: May 2016
Posts: 71
Default Re: Annoying long pause before CVT engages (2013)

If its anything like the HCHII, that probably means you need to change the CVT fluid more often or maybe needs it now.
 
  #3  
Old 03-18-2019, 08:21 PM
Ridiculously Active Enthusiast
Join Date: Sep 2014
Location: Mesa, AZ
Posts: 3,042
Default Re: Annoying long pause before CVT engages (2013)

Agreed, or that it's low on fluid.
 
Related Topics
Thread
Topic Starter
Forum
Replies
Last Post
sbiller1
HCH II-Specific Discussions
2
03-17-2010 03:21 AM
Bull Winkus
Toyota Prius
3
09-14-2008 10:33 PM
montush
Toyota Camry Hybrid
7
07-25-2008 07:15 PM
Samuelrd1
Toyota Camry Hybrid
0
04-29-2007 12:56 PM
Hovercar
Honda Insight
6
01-31-2007 07:34 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Annoying long pause before CVT engages (2013)


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.