Transmission Issues - 2WD Tahoe??

  #21  
Old 03-09-2014, 03:53 PM
evois's Avatar
Administrator
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,193
Default

how many miles? as you know hybrids have 8 year 100k miles warranty on hybrid components.
 
  #22  
Old 03-09-2014, 04:33 PM
Active Enthusiast
Join Date: Mar 2014
Posts: 156
Default Re: Transmission Issues - 2WD Tahoe??

112000. 1600 on motor

Any help or guidance is greatly appreciated
 
  #23  
Old 03-09-2014, 04:58 PM
Active Enthusiast
Join Date: Mar 2014
Posts: 156
Default Re: Transmission Issues - 2WD Tahoe??

$18000 ..it needs tires ..but that's iti think I've talked to the dealer that it's been to most of its services . Engine failed due to , at least I think from longer then recommended oil change in rebels anda failed lifter which he changed one not all as was re comended by dealer and then failed oil pump which was catastrophic to motor
 
  #24  
Old 04-06-2014, 06:48 AM
Active Enthusiast
Join Date: Mar 2014
Posts: 156
Default Re: Transmission Issues - 2WD Tahoe??

Any updates as to what the actual cause was with you truck ? A little old on the original post but hopefully you still look or read the boards here
 
  #25  
Old 06-09-2015, 07:55 PM
Enthusiast
Join Date: May 2015
Posts: 2
Default Re: Transmission Issues - 2WD Tahoe??

I am having the same issues with my 4wd Yukon. Did anyone scrounge up any definitive answers regarding the odd transmission issues/ hesitation?
 
  #26  
Old 06-10-2015, 07:46 AM
Hillbilly_Hybrid's Avatar
Ridiculously Active Enthusiast
Join Date: Sep 2009
Posts: 881
Default Re: Transmission Issues - 2WD Tahoe??

What are the HV battery temperatures, voltages, and State Of Charge when the odd things happen?

The dealer scan tool can get those. Another poster here put pictures up of the HV battery air inlet pretty much obstructed by lint build up.

A hot battery will cause all sorts of odd behavior. The hybrid needs to put power in and take power out. If the battery is too hot from cooling obstruction, the amount of in-and-out power is greatly reduced.

This causes engine RPM flares and bad behavior.

I recomend looking at that air inlet screen on every 2 Mode wit hhigh miles.
 
  #27  
Old 04-11-2019, 02:35 AM
Enthusiast
Join Date: Mar 2019
Posts: 22
Default Re: Transmission Issues - 2WD Tahoe??

my started experiencing this exact issue.. BEFORE any of this I had used the cruse control for the first time having it (YES it's switched off I only use on the freeway for BEST MPG)

from park to drive on a cold start
in the days leading up to this the SUV had been

acting weird like TPMS not working on one tire
unintended acceleration it REVVED to 1500 RPM SURGE before AUTO stop and started accelerating it went from 10mph in FIRST gear to 15MPH in second gear very quickly and unexpectedly.. then the engine shut off (Auto STOP)
THIS IS A MAJOR violation of 49 CFR Part 571 NHTSA
vehicle creep speed is limited to 10MPH and 2nd gear (etc..)is locked out unless the gas peddle is pressed....

(this part below happened the same day later on)



and When I wanted to ACCELERATE it just sat there and revved the engine AND nothing ... like it was about to go into sleep mode exactly when i pressed the accelerator.. and it just sat there and revved the engine to 1600rpm I almost got rear end by an impatient pickup truck driver...

85,800Miles

I had all ready cleaned out the battery air intake

today
I put the Transmission M4 mode and it started working fine and ran smoothly and shifted correctly (tow mode OFF but in M4)
like nothing was wrong I suspect a computer glitch issue after 1 miles of driving i switched it back TO DRIVE and

it seemed normal
it coasted smoother, regeneration worked correctly , Auto Stop worked correctly etc...

built 01/2008



Normally AUTO stop does not have a surge it's typically "Auto start" Since it's a HIGH SPEED start to synchronize with the speed of the suv


There is NO start lag and the SUV fires up right away on cold and Auto Starts no lag..
 

Last edited by Tahoe_08; 04-11-2019 at 03:02 AM.
  #28  
Old 04-14-2019, 05:00 PM
dnt1010's Avatar
AutismSpeaks Advocate
Join Date: Oct 2018
Location: TN
Posts: 160
Default Re: Transmission Issues - 2WD Tahoe??

T8 all those symptoms seem to point directly at the transmission auxiliary pump that is supposed to keep trans fluid pressure when the ICE is in autostop. There are several articles around the internet and from what i saw you will need to change both the pump and harness since the only available pump (as a new unit) is a +2010 design that has a different wiring connection.
 
Related Topics
Thread
Topic Starter
Forum
Replies
Last Post
HyHoe08
GM Hybrid Trucks, Cadillac Escalade Hybrid, Chevrolet Tahoe Hybrid & GMC Yukon Hybrid
2
03-01-2014 10:48 AM
MJRatliff
GM Hybrid Trucks, Cadillac Escalade Hybrid, Chevrolet Tahoe Hybrid & GMC Yukon Hybrid
5
10-20-2012 03:13 AM
Hermetics
GM Hybrid Trucks, Cadillac Escalade Hybrid, Chevrolet Tahoe Hybrid & GMC Yukon Hybrid
4
08-30-2012 08:20 PM
a2t
GM Hybrid Trucks, Cadillac Escalade Hybrid, Chevrolet Tahoe Hybrid & GMC Yukon Hybrid
13
07-12-2010 10:30 AM
lkewin
Honda Civic Hybrid
15
06-25-2008 08:50 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Transmission Issues - 2WD Tahoe??


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.